dimecres, 13 de gener de 2010

Escrivim i llegim...

A l''escola estem en plena activitat creativa per tal de participar com tots els anys als premis Sambori. Podeu llegir les bases clicant ací.
D'altra banda, ens ha arribat de l'editorial Tandem, aquest correu adreçat a tots nosaltres:
Estimats alumnes:

Avui 13 de gener de 201
0 fa 10 anys que Enric Valor va morir. Era un senyor vellet i molt treballador. Se sentia orgullós de ser valencià. Enric Valor havia nascut a Castalla, un poble d’Alacant amb un castell. A casa tenien una bona biblioteca i sa mare, li explicava molts contes. Ell es va dedicar a recollir històries que recordaven els pastors, els masovers i els hostalers de la seua comarca.

Coneixeu el conte de La bella dorment? I el de Hansel i Gretel? Els varen
escriure els germans GRIMM, a Alemanya. Un germà va fer diccionaris i l’altre, va escriure els contes.

El valencians tenim la sort que Enric Valor, des de l’estima que
sentia pel valencià, va fer ell mateix, tot solet. I així ens va deixar Rondalles tan boniques com La mare dels peixos, Abella, Joan Ratot, La mestra i el manyà... ( una de les seues preferides). Fins a 36 rondalles va recollir, totes elles precioses. Són un tresor d’aventures i de paraules. I ara, que ja no tenim l’escriptor amb nosaltres, podem recordar el seu treball i la seua imaginació llegint-les, representant-les, contagiant-nos de la seua estima per la nostra llengua i per la bellesa dels nostres paisatges.

Els mestres hem aprés molt d’Enric Valor i avui, dia 13 de gener el volem recordar perquè som agraïts i no volem oblidar ni la vida ni l’obra d’un dels nostres millors escriptors.

Ben Cordialment,

Rosa Serrano, Directora editorialAlguns dels que ja portem molts anys a l'escola el recordem a la Glorieta de Sagunt en una de les trobades de les escoles en valencià, ens va atendre molt amablement, ens va dedicar els seus llibres i ens va transmetre la seua estima per la llengua, l'educació, pels xiquets...