dijous, 17 de gener de 2008

ESTEM DE CELEBRACIÓ: EL SAMBORINET FA 10 ANYS


Al tornar de les vacances de Nadal i començar l'any acabadet d'estrenar ja estem acostumats a fer-lo amb la companyia del nostre amic Samborinet que ens anima a escriure a contar allò que pensem, sentim, ens imaginem, descobrim...

Avui volem felicitar-lo perque ja són 10 anys els que compleix i en aquest temps hem creat un fum d'històries que estan guardades a la escola com un tresor. A més a més abans de la festa de l'escoles en valencià de cada temporada solem rebre la sorpresa que algun dels nostres alumnes ha estat guardonat a la nostra comarca i abans de les vacances d'estiu també ens sorprenen en alguna que altra ocasió amb que hem d'acudir a la final de Comunitat Valenciana i fins i tot hi ha qui ha aconseguit aquest premi. Enhorabona a tots!. Felicitem també a tots els que heu participat fidelment i us regalem amb les vostres històries. Ja ens comentareu si sabeu qui les va escriure...
ENRIC I VALOR - 2000

"Fa molts anys, en un poble desconegut, que direm el seu nom al final, va nàixer un xiquet anomenat Enric i al mateix temps es va posar a ploure diluviant:en altres paraules, exageradament.
Un dia després de nàixer Enric FIU, FIU, FIU, PUM! ..."


UNES VACANCES MERAVELLOSES"-2001

"Ja ha començat l'estiu i com sempre jo vaig a casa del meu oncle Ricard i la meua tia Vicenta. Aques és alt i prim. Té uns ulls marrons obscurs com la nit. La meua tia, bé no puc dir que té cap ofici important, això sí, fa uns plats excel.lents..."


MARC COMENÇA L'ESCOLA-2003

"Hola estimats amics i amigues!
Us vaig a contar la història de Marc, un xiquet de 9 anys, que feia poc havia vingut al nostre poble.
Marc vivia en una casa molt xicoteta amb sa mare. Eren pobres ja que sa mare treballava alguns dies. Però això no els importava ja que els dos se voliem molt..."

BLAVA-2005

"Era un dia d'agost del 2008. Feia molta, moltíssima calor. Als estanys d'Almenara tota bestiola dormia la migdiada en el lloc més fresc. Cap granota forastera sospitava que una vella protagonista d'un antiga desgràcia estava a punt de dona-los una gran alegria."


SARA-2006

"Hola, em dic Sara i tinc tretze anys i estic grossa. Tinc els cabells negres, el nas punxegut i la boca gran.
Les meues amigues diuen que tinc un cor gegant i que els agrada molt estar amb mi. Jo, en canvi em veig horrible, i trobe que els xics sempre es fixen en Raquel..."


EL RECORD DE TERESA: LES GAVINES DEL TEMPS-2006
"Feia un any que Teresa Hernández havia quedat viuda. El seu home havia mort de sobte als 83 anys i ara Teresa ja notava que no li faltava molt per acompanyar-lo.

A la ment de Teresa tornaven ara records de la seua infantessa i per damunt de tots ells tornava una i altra vegada un succés que va viure quan encara tenia 11 anys..."
LA HISTÒRIA DELS BEBÉS - 20071 comentari:

escola santa anna ha dit...

Nosaltres els mestres si que recordem amb molta estima els vostres escrits. Us donem algunes pistes per ajudar-vos a descobrir als autors:
- "La història dels bebés": creat per una classe d'Infantil que el nom de la seua mestra comença per L.
- "Enric i Valor": creat per un xiquet que és component d'un conegut grup musical de rock.
- "Unes vacances meravelloses": creat per un xiquet que toca el trombó de meravella.
- "Marc comença l'escola": creat per una xiqueta que esta en tercer de la ESO i que el seu nom comença per N i acaba per A.
- "Blava": creat per un xiquet que toca la percussió a la banda de Quartell.
- "Sara": creat per una xiqueta que canta en un cor que sona de meravella i toca la flauta a la banda.
- "Record de Teresa": creat per una xiqueta que està a l'institut i és una excel.lent gimnasta.